Navigation
Header
Bezoek van de PolenMobil aan de euregio realschule Kranenburg

Op woensdag 15 mei had de euregio realschule Kranenburg het grote genoegen het PolenMobil van het Duits-Pools Instituut te mogen verwelkomen. Dit bijzondere bezoek bood de leerlingen van de klassen 5 en 8 een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over het land, de cultuur en de taal van Polen.

De hele dag stond in het teken van interculturele uitwisseling. De jonge deelnemers konden door middel van verschillende activiteiten en presentaties een diepgaand inzicht krijgen in de diversiteit en geschiedenis van Polen. Naast boeiende lezingen waren er ook interactieve workshops, die de leerlingen kennis lieten maken met de Poolse taal en culturele bijzonderheden.

Het bezoek van de PolenMobil diende niet alleen ter kennisoverdracht, maar ook ter bevordering van begrip en tolerantie ten opzichte van onze Europese buren. “Dergelijke projecten zijn van onschatbare waarde om de horizon van onze leerlingen te verbreden en hen het belang van een verenigd Europa bij te brengen,” benadrukte de leraar politiek.

Een hartelijke dank gaat uit naar het team van PolenMobil, dat met groot engagement en deskundigheid deze verrijkende dag heeft vormgegeven. De school kijkt al uit naar toekomstige projecten en samenwerkingen, die de leerlingen verdere inzichten in de culturele diversiteit van Europa zullen bieden